stetoskop

Ових дана више него икада долази до изражаја то колико као нација волимо да се правимо паметни. Фрапантно, али већ одавно познато да смо бољи мајстори од оних који се тиме баве, бољи педагози од професора, обућари од оних којима носимо ципеле када их већ довољно замрљамо секундарним љепилом, боље кречимо од молера и тд. Ништа страшно. Људи покушавају да уштеде, а ако имају неки од ових талената добро и јесте.

Трагедија почиње тамо када се правимо паметнијима од оних који су године и године школе завршили да би се бавили бригом о нашем здрављу. Ми знамо боље од њих који лијек треба да пијемо, коју дијагнозу себи да поставимо и што је најтрагичније које вакцине наша дјеца треба да примају. И заиста почињем да увиђам да нам та демократија ништа добро није донијела. Како један родитељ прије свега може да одлучује о животу свог дјетета. И то тако олако. Зато што је прочитао неки чланак или му је неки назови љекар-врач нешто утувио у главу.

Људи кажу да се тумор може излијечити тако што не једете месо и млијеко, јер се тиме хране ћелије тумора. Својим ушима сам то чула и нисам могла да вјерујем. Да ли то онда значи да неки веган нема апсолутно никакве шансе да оболи од било којег облика тумора? Сигурна сам да их нажалост ипак има међу таквима.

Дјеца се шопају антибиотицима које смо добили у апотеци зато што нам тамо ради познаница познанице. Дијагнозе себи тражимо и постављамо на гуглу и то обично оне најкобније и најтрагичније, а када нам љекар пропише пенцилин љутимо се и спремни смо да кажемо како нема појма.

Усудила бих се рећи да „колико год нема појма“ ипак зна нешто више од мене, тебе и некога ко је медицинску школу или факултет видио само у пролазу. Некако ми дође логично. Чуди ме како до сада нисмо почели сами себи да поправљамо зубе? Наочале смо већ давно почели да купујемо на пијаци. И то методом које нам „пашу“.

И брига ме за то. Брига ме како одрасли воде бригу о себи и свом здрављу. Требали би да буду довољно паметни да знају исправно. Нервира ме када су дјеца жртве туђе самовоље и глупог расуђивања. Нису довољни сви они примјери нас који смо примили све вакцине и нисмо аутистични. Довољан је један који јесте, а његови родитељи су закључили да је то због вакцине.

Онда је најбоље да се вратимо у доба племена. Мада су људи и тада имали неког коме су ишли када би се разбољели. Неког врача, истакнуту личност. Неког ко је уживао у повјерење.

Данас никад више болесних, а генијалац до генијалца шетају градом!

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s