upitnik

Već nekoliko dana gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić, nam priča o lošem stanju banjalučke Toplane. Nema mazuta, kaže on. Pomalo teatralno naziva Toplanu, noćnom morom.

Kako se samo nekoliko mjeseci od izbora u kojima je Republika Srpske predstavljana kao obećana zemlja pretvorismo u noćnu moru. Za nas noćna mora nije ništa novo, niti strano.

Ali evo, pitam se, zašto bi nas trebalo da boli uvo za probleme koje ima Toplana? Da li ja plaćam uslugu? Plaćam i to dobro, svaki mjesec. Da li ja želim ono što platim? Naravno da želim. Da li treba da bude moja briga kako Toplana naplaćuje svoje usluge od drugih korisnika, kako nabavlja mazut, kako raspoređuje svoja finansijska sredstva i od kojeg novca plaćaju radnike, vrše popravke i sl. Apsolutno, NE.

Vidite, ni vi ne razmišljate o tome kako ja raspolažem sa svojim novcem. Kako pokrijem sve troškove koje imam i nabavim ono što mi treba, pa tako ni mene ne zanima kako ćete vi raditi svoj posao. Posao rukovodstva Toplane je da se brine o stvarima, sa kojima vi već danima opterećujete svoje građane. Ukratko, nas to ne bi trebalo da zanima, jer na to uticati ne možemo niti je naš posao da se time bavimo. Sasvim sam sigurna da ti rukovodioci imaju jako dobra primanja pa bi trebali i da ih opravdaju.

Ako Toplana ne može da posluje, pa dajte da je zatvorimo. Vratimo se šporetu i drvima, kao u neka ratna vremena. Samo, molim vas, nemojte da nas maltretirate. Veliki broj građana plaća usluge i opet mora da se dodatno zagrijava grijalicama, šporetima na drva, pećima. Da li je to normalno? Da li je normalno da Banjaluka kao najveći grad u RS ne može da riješi problem prije zime i da li je moguće da svake zime slušamo jednu te istu priču?

Prvo će neko reći, šmrc, šmrc, nema mazuta. Napravićemo malo paniku među građanima, onda će se neki superheroj pojaviti sa kojim milionom i mi bismo nakon toga trebali da ga slavimo. Da slavimo što nam je dao nešto što smo već platili.

Tužno je da postoji dobar dio građana koji „puši“ te vaše priče.

Bili moji radijatori hladni ili topli, mene to iznenaditi neće. Ukoliko nemate i ne znate kako ćete, bilo bi lijepo da nam kažete pa da i mi prestanemo da plaćamo uslugu koju ne dobijamo.

Tužno je čim se mi bavimo u XXI vijeku. Bitno je da će nam neko zapjevati na trgu, ako malo poskočimo i zaigramo, možda se i ugrijemo.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s